Hade stämt träff med en kompis för att äta på Agdas, jag har ju mest tagit med mig maten tillbaka till kontoret tidigare. Funderade lite på om jag skulle köra någon thai meny när jag fick syn på det här alternativet, "lövstekt". Man blir helt klart intresserad av vad det kommer smaka. Hickory rökt kött har man ju hört talas om, men lövstekt? Hur steker man löv?
Hon tittade konstigt på mig när jag beställde och det var uppenbart att mitt val inte var det vanligaste, hon fick säga till flera gånger för att köket skulle förstå vad jag beställt. Vi betalade (med kort, och jag vann trycka-på-"konto"-först-tävlingen såklart) och min vän fick sin mat direkt. Jag stod och väntade en stund och tillslut sa hon åt mig att jag kunde sätta mig, hon skulle komma ut med maten när den var klar.
Vi slog oss ner straxt bakom ett underbart fordon som är placerat mitt i restaurangen, min vän erbjöd mig en åktur men jag avstod. Fast man blev ju lite sugen. Undrar lite vem som faktiskt åker den där, för i princip är det pensionärer och byggarbetare från polen som käkar på plats, inte så många små söta flickbarn med rosa på hjärnan direkt.
Man kan säga att vi stack ut i mängden av folk som satt där, i våra kontorskläder. Efter en stund kom hon ut med maten och anlade ansiktsuttrycket "crazy people" åt mig när jag omedelbart tog fram kameran för att ta en bild på maten.
Pommeskrydda på pommesen såklart. Själva lövsteken, eller som jag antar det är lövbiffen, var rätt seg. Bearnaise-såsen var någon form av pås-sås typ Rydbergs bearnais, fast inte lika god. Det vill säga, mycket mycket fett. Vilket är rätt gott i och för sig.
Resultat:
Lunchmättnad: 5/10
Kontorsavundsjuka: -
Gott: 4/10
Myskänsla lokal: 1/10
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar